header banner
Default

Bloomberg: Twitch overweegt om abonnees te verlagen voor streamers


Table of Contents

    Amazons livestreamingdienst Twitch overweegt zijn verdienmodel te veranderen, melden anonieme bronnen aan Bloomberg. Twitch zou bijvoorbeeld minder abonnementsgeld willen uitbetalen aan grote streamers en advertenties gaan aanmoedigen.

    Volgens bronnen van Bloomberg wordt momenteel binnen Twitch gesproken over de mogelijke aanpassingen, waarvan sommige al deze zomer kunnen worden doorgevoerd. Twitch zou bijvoorbeeld overwegen om de inkomsten die streamers krijgen uit kanaalabonnementen, te verlagen. Twitch-kijkers kunnen zich voor een maandelijks bedrag abonneren op het kanaal van een streamer die onderdeel is van de Twitch Affiliate- of Twitch Partner-programma's.

    Momenteel krijgen de grootste Partner-streamers op het platform 70 procent van dat abonnementsgeld. De overige 30 procent gaat naar Twitch. De dienst zou nu overwegen om het inkomstenaandeel voor die streamers terug te brengen naar 50 procent, wat bij kleinere streamers al het geval is. Het platform zou ook verschillende partnerniveaus voor streamers kunnen instellen, met verschillende inkomstenpercentages en eisen. Tegelijk kan Twitch de exclusiviteitsbeperkingen van Twitch-partners opschorten, zodat ze ook mogen streamen op diensten als YouTube.

    Twitch zou ook nadruk leggen op het vaker afspelen van advertenties. Eerder dit jaar zei het platform al dat het 100 dollar gaat betalen aan streamers die minstens twee minuten aan advertenties afspelen in een uur tijd. Dat doet het bedrijf aan streamers die minstens 40 uur per maand streamen op het platform. Het bedrijf zou nu ook nieuwe incentives voor advertenties overwegen, waaronder een nieuw 'inkomstenverdelingsmodel' voor reclames.

    Bronnen van Bloomberg benadrukken dat de plannen nog niet vaststaan en dat de overwogen aanpassingen nog geschrapt kunnen worden. Twitch wilde niet reageren op vragen van het financiële persbureau.

    Sources


    Article information

    Author: Tiffany Smith

    Last Updated: 1703818562

    Views: 712

    Rating: 4 / 5 (55 voted)

    Reviews: 95% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Tiffany Smith

    Birthday: 1911-06-05

    Address: 2523 Collins Plaza, South Edwinshire, HI 12451

    Phone: +4340507876596216

    Job: Article Writer

    Hobby: Playing Piano, Billiards, Cooking, Baking, Coin Collecting, Origami, Bird Watching

    Introduction: My name is Tiffany Smith, I am a irreplaceable, clever, apt, dazzling, resolute, candid, Open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.